Ultimate Karate Challenge

De laatste les voor de vakantie vond alweer de tweede Ultimate Karate Challenge plaats. Weer een spannende avond vol sportieve uitdagingen, om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor de UKC-wisselbeker!

Tijdens deze UKC moesten er 4 opdrachten gedaan worden. De karateka’s konden warm worden met het touwtje springen. Voor sommigen al een hele opgave, voor anderen blijkbaar een peuleschilletje. Vooral Lynn sprong heel snel door, waardoor zij binnen 1 minuut 95 keer kon touwtje springen. Maar het vuur werd haar aan de schenen gelegd door Job, die de 68 kon halen.

De tweede opgave was een parcours, met ondere anderen koprollen en gelijk daarna 2 keer stoten of trappen, slalom met een stok achter je rug en touwzwaaien. Hier zaten de tijden behoorlijk dicht op elkaar, maar Sytse wist toch de snelste tijd neer te zetten van 29.4 seconden. Helaas wel een strafpunt, doordat hij met de stok een pylon omver liep.

De derde opdracht was weer een conditionele, maar ook één waarbij de voeten goed geplaatst moesten worden. De karateka’s moesten met hun handen op de bank steunen en met de voeten over de bank heen en weer, zonder deze te raken. Iedereen deed goed zijn best, maar Veerle wist toch het meest over de bank heen te komen, namelijk 44 keer! Ook hier zaten de punten weer dicht bij elkaar, dus dat wordt nog spannend…

De laatste opdracht van deze avond was met de bal tegen de muur aangooien. Maar niet zomaar, met je buik plat op de vloer en de bal mocht uiteraard de grond niet raken. Tim ging gelijk goed van start door maar liefst 37 keer de muur te raken. Deze voorsprong hield hij vast tot de laatste, Yanick, aan de beurt was. Yanick ging nog een gooitje verder, of eigenlijk 8 keer.

De voorsprong die Lynn aan het begin van de avond behaalde met het touwtje springen, heeft zij niet meer uit handen gegeven. Alles bij elkaar heeft zij 21.3 punten gescoord! Job zit er dicht achter met 19.9 punten en Yanick volgt deze avond met 17.1 punten.

Maar niet alleen deze avond telt, de eerste UKC telt ook mee. En de laatste les van dit seizoen, 28 juni, vind de derde UKC plaats, waarna de UKC-kampioen bekend zal zijn. En die mag de UKC-wisselbeker voor een jaar mee naar huis nemen!

Kijk snel naar de uitslagen en tussenstand!

De prijsuitreiking zal in de eerste les van het nieuwe seizoen plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.