Wasknijpercompetitie

Afgelopen maand maart vond voor de eerste keer de Wasknijpercompetitie plaats. Een spel waarbij snelheid, behendigheid en doelgerichtheid belangrijke elementen vormen.

De eerste avond begon gelijk al spannend, want het bleef maar wisselen wie de meeste knijpers had verzameld. De eerste ronde begonnen de karatekids met 1 wasknijper op hun mouw, om er vervolgens zoveel mogelijk te pakken te krijgen. Uiteindelijk bleek Javier de snelste van de avond te zijn, met 4 punten voorsprong op nummer 2: Brett. Daaropvolgend met 1 punt verschil Tim en dan Luca.

De tweede week was het spelletje al wat bekender en dat was te merken ook… Sensei Elsa bleef maar knijpers in elkaar zetten… Tenslotte moet de was thuis ook weer opgehangen worden! Tim liet zien dat hij het spelletje snapte en bleef de hele avond aan kop. De tweede ronde moest hij zijn koppositie weliswaar delen met Stijn, maar hij bleef het vasthouden. Uiteindelijk met maar liefst 9 punten verschil met nummer 2, Luca, was Tim de winnaar van de avond! Nummer 3 deze week was Lynn, met 3 punten verschil op Luca.

De derde week is eigenlijk wat punten betreft, een herhaling van de tweede week. Tim eindigde de avond op de koppositie met wederom een ruime voorsprong. Nummer 2 van deze avond was Javier, op 5 punten afstand. Nummer 3 is een gedeelde plek met 3 punten verschil op Javier, namelijk Ricardo, Jorgos en Luca.

Je ziet, het wisselt nog flink af hoeveel punten er gescoord worden. Dat houdt het spannend!

De vierde ronde is een nek-aan-nek-race geworden. Was Jorgos de tweede ronde van deze avond nog de winnaar, de derde ronde moest hij weer inleveren en was Tim weer de snelste. De laatste ronde was weer voor Jorgos. Hij heeft deze avond dan ook gewonnen, met een minimaal verschil van 1 punt op Javier en Tim. Derde, met ook weer 1 punt verschil, was Job.

De vijfde donderdag van maart was de beslissende ronde. Zou er nog iemand dusdanig veel knijpers weten te verzamelen om zo de Wasknijperkampioen te worden? Uiteindelijk wist Luca, met 1 punt verschil op de nummers 2, Ricardo, Lynn, Javier, Brett en Yanick, deze ronde op te eisen. Nummer 3 waren Job en Stijn.

Het bleef tot het laatst toe spannend wie de Wasknijperkampioen zou worden. Wie dat is geworden? Dat houden we, tot de prijsuitreiking, nog heel even geheim…

1 gedachte op “Wasknijpercompetitie

  1. Pingback: Wasknijperkampioen | Gojukai Karatedo Zierikzee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.