Weerbaarheid

Weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 – 12 jaar

De training gaat van start op woensdagmiddag 10 januari 2018 en duurt 8 lessen. Het tijdstip is van 16 tot 17 uur en de training vindt plaats in de gymzaal van obs ’t Kofschip aan de Scheldestraat 9 te Zierikzee. Tijdens de duur van de weerbaarheidstraining zult u regelmatig een verslag via de mail ontvangen. Na elke les is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De kosten bedragen €75 per kind per cursus van 8 lessen.

De training is een psycho-fysieke training. Dit houdt in dat veel lichamelijke oefeningen gedaan worden, die gerelateerd zijn aan de praktijk. Er wordt gewerkt aan de lichaamshouding, stevig in de schoenen staan, opkomen voor jezelf, grenzen aangeven (nee zeggen, stop zeggen), trots zijn op jezelf en nog veel meer. Een weerbaar kind is in staat aan te voelen wat hij of zijn wel en niet wil, wat hij of zij wel en niet kan én daar ook naar handelen. Door de oefeningen wordt uw kind sterker in stemgebruik, houding, uitstraling en lichaamstaal.
Voorafgaand is er een kleine intake door middel van een formulier (bijgevoegd). Hierop kan aangegeven worden welke dingen uw kind lastig vindt. Zo kan er per kind gericht worden getraind. Daarom wordt er gewerkt met groepen van 8 tot 10 kinderen. Groot genoeg om ze niet constant op de huid te zitten, klein genoeg voor persoonlijke aandacht.
Indien gewenst kan ik bij u thuiskomen voor een korte, persoonlijke kennismaking. De eerste les van de weerbaarheidstraining is gedeeltelijk met ouder(s) (indien mogelijk), het vervolg is zonder ouders. De laatste les is ter afsluiting gedeeltelijk met ouder(s).

Andere leeftijdsgroepen zijn ook van harte welkom zich aan te melden. Bij voldoende animo kan er ook voor die groepen een training opgezet worden.