GKH Strandtraining 2013

GKH Strandtraining 2013Vanmiddag was het eindelijk zover! Lekker zonnetje, stevig briesje: ongeveer 70 karateka’s hadden er zin!

Het begon natuurlijk met het gezamenlijk openen van de training. Vervolgens een stevige warming-up door het mulle zand, verzorgd door Mark Van Diem Jokyo. De groep werd gesplitst naar een junioren- en een seniorengroep. De junioren trainden onder leiding van Arno Yarzagaray Shidoin en Casper Kraal Shidoin, lekker aan en in het water. Dat overigens heerlijk warm was, zo’n 20 graden! Ze trainden verschillende karateoefeningen, afgewisseld met speciale spelletjes.

De senioren trainden eerst nog even verder in het mulle zand, maar als snel werd dat verwisseld voor het natte zand, waar ze tot de enkels in stonden. Trouwens, die overgang moest eerst overbrugd worden door het oversteken van een strook zwarte drek, waarin men tot halverwege de kuiten in wegzakten… Dag witte pakken, hallo wasmachines!
Er kwamen diverse basisoefeningen aan bod, gevolgd door partneroefeningen. Het zand vloog diverse richtingen op, met name naar elkaar…
De training werd afgesloten door kata Sanchin, uiteraard tot aan je middel in de zee! Er stond een redelijke golfslag, waardoor niet iedereen even stevig stond… En om het helemaal af te maken: kata Tensho op het strand, in nat pak.

Natuurlijk maakte de barbecue, verzorgd door Keurslager Van Velzen, het helemaal af! Iedereen heeft genoten! We vrezen alleen dat de moeders wat minder vrolijk waren toen hun kroost weer thuis was…

Meer foto’s: https://plus.google.com/photos/109717918282143652478/albums/5918582024677310673
https://www.facebook.com/events/323844111085343/?ref=22

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.