Nk Gojukai 2014

NK Gojukai 2014Na een maandenlange voorbereiding was het vandaag dan eindelijk zover: het NK Gojukai Karatedo 2014!

11 Karatekids van Gojukai Zierikzee namen vandaag deel op de onderdelen Kata individueel, Kumite individueel en Team Kata. Ze hebben zich goed voorbereid en hard getraind tijdens de extra wedstrijdtrainingen en dat was niet voor niks!

In het ochtendprogramma, voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar, mochten Tom van Vliet, Tim Suur, Rik Suur, Wesley Jongsma, Sam van Oosten en Quinten Kanbolat aantreden. Ze startten met Kata individueel, waarin ze opgedeeld werden in verschillende categorieën. Hetzelfde gold voor Kumite individueel, alleen Wesley deed hieraan niet mee.

In de middag werd gestart met Team Kata (alle leeftijden) en vervolgens Kata individueel en Kumite individueel, de laatste twee voor kinderen van 11 tot en met 18 jaar. Van Gojukai Zierikzee deden Morgan Tivers, Yanick van der Linde, Ricardo Molendijk, Axl Raats en Job Hillebrand mee.

Einduitslag:

1e plaats – goud:
Rik Suur (Kata individueel)
Sam van Oosten (Kata individueel)
Quinten Kanbolat (Kumite individueel)
Rik Suur, Sam van Oosten & Quinten Kanbolat (Team Kata)

2e plaats – zilver:
Quinten Kanbolat (Kata individueel)
Tim Suur (Kata individueel)
Rik Suur (Kumite individueel)
Yanick van der Linde (Kata individueel)
Axl Raats (Kumite individueel)

3e plaats – brons:
Wesley Jongsma (Kata individueel)
Tom van Vliet (Kumite individueel)
Morgan Tivers (Kata individueel)
Tim Suur, Ricardo Molendijk & Tom van Vliet (Team Kata)

Allemaal, ook Job Hillebrand, enorm goed gedaan, we zijn supertrots op jullie! Gefeliciteerd!

Meer foto’s volgen binnenkort!
 

Sensei Elsa geslaagd voor 2e Dan

Afgelopen zondag heeft sensei Elsa examen gedaan voor de 2e Dan.

Na ruim een jaar voorbereiden door vooral veel te trainen, was het dan eindelijk zover: de Dan-examens. In totaal 9 karateka’s stonden uiterst geconcentreerd en lichtelijk nerveus klaar om examen te doen, 2 voor 1e Dan en 7 voor 2e Dan.

Het examen begon met het pittige Nekoashi dachi Kihon Ido 2, gevolgd door Oyo Ido. Vervolgens kwamen de Kata’s aan bod: Seipai en Shisochin. Samen meDSC01244t een partner moest een Bunkai getoond worden, in dit geval Sanseiru. Gezamenlijk werd er de Kata’s Sanchin en Tensho gelopen, de basiskata van onze stijl Goju-kai.

Hierna werd er overgegaan op het Kumite onderdeel. Eerst een vastgestelde partneroefening: Gohon. Het examen werd afgesloten met het onderdeel Jiyu Kumite, vrij sparren.

Na overleg door het vier-koppige examencommissie, wat eindeloos leek te duren, kwamen de examenuitslagen: iedereen is geslaagd!

Van harte gefeliciteerd!1399159_622796994425335_675443473_o

GKH Strandtraining 2013

GKH Strandtraining 2013Vanmiddag was het eindelijk zover! Lekker zonnetje, stevig briesje: ongeveer 70 karateka’s hadden er zin!

Het begon natuurlijk met het gezamenlijk openen van de training. Vervolgens een stevige warming-up door het mulle zand, verzorgd door Mark Van Diem Jokyo. De groep werd gesplitst naar een junioren- en een seniorengroep. De junioren trainden onder leiding van Arno Yarzagaray Shidoin en Casper Kraal Shidoin, lekker aan en in het water. Dat overigens heerlijk warm was, zo’n 20 graden! Ze trainden verschillende karateoefeningen, afgewisseld met speciale spelletjes.

De senioren trainden eerst nog even verder in het mulle zand, maar als snel werd dat verwisseld voor het natte zand, waar ze tot de enkels in stonden. Trouwens, die overgang moest eerst overbrugd worden door het oversteken van een strook zwarte drek, waarin men tot halverwege de kuiten in wegzakten… Dag witte pakken, hallo wasmachines!
Er kwamen diverse basisoefeningen aan bod, gevolgd door partneroefeningen. Het zand vloog diverse richtingen op, met name naar elkaar…
De training werd afgesloten door kata Sanchin, uiteraard tot aan je middel in de zee! Er stond een redelijke golfslag, waardoor niet iedereen even stevig stond… En om het helemaal af te maken: kata Tensho op het strand, in nat pak.

Natuurlijk maakte de barbecue, verzorgd door Keurslager Van Velzen, het helemaal af! Iedereen heeft genoten! We vrezen alleen dat de moeders wat minder vrolijk waren toen hun kroost weer thuis was…

Meer foto’s: https://plus.google.com/photos/109717918282143652478/albums/5918582024677310673
https://www.facebook.com/events/323844111085343/?ref=22

Strandtraining 2013

Zaterdag 31 augustus organiseert de Gojukai Karatedo Holland een strandtraining met aansluitend een barbecue voor alle GKH-leden, zowel junioren als senioren.Strandtraining 2012

Tijdens deze training wordt er op het strand van Ouddorp eerst lekker karate getraind, waarbij senioren en junioren apart trainen. De training wordt gevolgd door een barbecue, waaraan ook partners, ouders en broertjes en zusjes van mee mogen genieten!

Geef je snel op! Uiterlijk 17 augustus door middel van het inschrijfstrookje, of je gegevens even mailen.

Een mooi begin van ons karateseizoen!